PengenalanUntuk subjek ini, kami perlu membina lapan i-think berdasarkan tajuk yang telah diperolehi. Kami telah mendapat tajuk Akta Pendidikan 1996 di mana ia mempunyai banyak subtopik. Kami telah mendapatkan pelbagai maklumat tentang Akta Pendidikan 1996 melalui sumber yang pelbagai. Diharap dengan pembinaan lapan i-think tentang Akta Pendidikan 1996 dapat memberi kefahaman dengan lebih jelas dan jitu. InsyaAllah....

PENGENALAN RINGKAS AKTA PENDIDIKAN 1996 


http://bigdogdotcom.files.wordpress.com/2009/07/sss.jpg

Akta Pendidikan 1996 adalah satu perundangan pendidikan yang lengkap, dikemas kini dan bersifat futuristik sebagai persediaan menghadapi perubahan pendidikan abad ke-21 serta memenuhi aspirasi Wawasan 2020. Akta ini merupakan satu misi negara untuk menghasilkan satu sistem pendidikan yang bertaraf dunia.

 
Video ini membuktikan bahawa Pendidikan Prasekolah merupakan salah satu perkara yang digubal dalam Sistem Pendidikan Kebangsaan.

SIAPA CIKGU & GURU RASIONAL ?

Jawapannya...............
 Nama penuh ialah Siti Norlela binti Mohamed Nor.  Berasal dari Pasir Mas, Kelantan.  Matlamat hidup: :mesti berfikir diluar kotak : :
Nama penuh ialah Rabi'ah binti Abdullah.  Berasal dari Kuala Terengganu, Terengganu Matlamat hidup: :be the best among the best : :     InsyaAllah...kami akan menjadi cikgu@guru yang rasional dalam segala hal,amin... Senyum..sambut..salam...=)